Page 49 - فصلنامه فرهنگی-خبری شماره 7
P. 49
تازههای نشر ایرانشناسی شماره هفتم :بهار 1399
نشر در حوزة ایرانشناسی
■تاریخ نان در ایران ■ایران :مهد تمدن
(سیر تحولات پخت نان در تمدن ایران) باستانشناسی و تاریخ ایران (به روایت موزه ملی ایران)
ویلم فلور؛ ترجمه صبا کارخیران جبرئیل نوکنده؛ وینسنت ون ویلسترن
کتاب تاریخ نان در ایران تألیف ویلم فلور با ترجمه صبا این کتاب مروری بر باستانشناسی و تاریخ ایران از
کارخیران در ۲۲۴صفحه ،روانه بازار کتاب کشور شده است. زمان نخستین استقرارهای انسانی دوران پارینهسنگی تا
نویسنده در این کتاب همه آنچه را که درباره نان و تاریخچه
آن در ایران م یخواهید بدانید ،پیشروی شما قرار م یدهد. سدههای اولیه اسلامی است.
این کتاب دربردارنده ۹فصل با عناوین منشأ نان ،پخت نویسندگان این کتاب از متخصصان نام آشنای ایران و
نان ،آمادهسازی خمیر در نواحی روستایی ،رو شهای جهان هستند که با توجه به حوزه تخصصی خود ،فص لهای
پخت نان ،پخت نا نهای شهری ،انواع نان ،ابعاد معنوی و مختلف کتاب را براساس دورههای مختلف پیش از تاریخی
غیرمادی نان ،یا رزق و نان ،تحلیل رزق است .در بخشی از و تاریخی ایران تألیف کردهاند .اطلاعات ارائه شده در
این کتاب درباره ابعاد معنوی نان در ایران م یخوانیم…« : این کتاب براساس نتایج جدیدترین کاو شها ،اکتشافات و
نان فقط یک غذا یا تنها یک نشانه از تمدن نبود ،بلکه به پژوه شهای باستا نشناسی و تاریخی است و از این نظر
معنای واقعی ،خوراکی شایسته خدایان بود .از ای نرو نان م یتوان کتاب را منبعی دست اول و ب هروز از تاریخ ایران
را ب هعنوان نشان های از پرستش و ستایش ،به خدایان خود دانست .کتاب حاضر دارای هفده فصل و پنج بخش
موضوعی است و ب هصورت تمام رنگی در 208صفحه و
پیشکش م یکردند.
شمارگان هزار نسخه ،منتشر شده است.
47