Page 48 - فصلنامه فرهنگی خبری- شماره سیزدهم
P. 48

‫شماره سیزدهم‪ :‬پائیز ‪1400‬‬

‫رونمایی از نسخه خطی شاهنامه فردوسی در کاخ گلستان‬                                                                 ‫اخبار ایران‌شناسی‬

                 ‫اواخـر صفوی نوشـته شـده اسـت‪.‬‬            ‫مدیـر مجموعـه میـرا ‌ث جهانـی کاخ‬
‫وی در پایـان افـزود‪ :‬این شـاهنامه وزیـن خطی‪،‬‬              ‫گلسـتان از رونمایـی مجـازی نسـخه خطـی‬
‫دارای یـک سـرلوح مذهـب مرصـع بـا طـرح ممتاز‬               ‫ارزشـمند شـاهنامه فردوسـی در تاریـخ ‪12‬‬
‫اسـت کـه بـا سـفیدآب تحریـر شـده و دارای ‪1221‬‬             ‫مهرماه سـال جـاری خبـر داد و گفـت‪ :‬کاخ‬
‫صفحه و هر صفحه در چهارسـتون تنظیم شـده اسـت‪.‬‬              ‫گلسـتان ب ‌همناسـبت هفته کودک بـا محوریت‬
‫همچنیـن جلد نسـخه مقـوای روغنی مذهـب و منقش‬               ‫میرا ‌ثفرهنگـی و هویـت ملـی بـرای‬
 ‫بـه دو مجلـس از نگاره‌هـای رزمی شـاهنامه اسـت‪.‬‬           ‫نخسـتی ‌نبار از نسـخه خطی شاهنامه‪‌ ‬فردوسی‬
                                                          ‫به شـماره ‪ ۲۲۵۰‬محفوظ در کتابخانه سـلطنتی‬
                                                 ‫کاخ گلسـتان به ابعاد رحلـی (‪ ۲۲‬در ‪ ۷۳‬سـانت ‌یمتر) بوده‬
                                                 ‫و خـط ایـن نسـخه ارزشـمند‪ ،‬نسـتعلیق یـک دانگ با‬

                                                                 ‫کتابـت جلـی اسـت‪ ،‬رونمایـی كرد‪.‬‬
                                                 ‫ایـن نسـخه فاقـد رقم کاتـب و تاریـخ اسـت اما با‬
                                                 ‫ایـن وجـود رقـم میـرزا صالح خوشـنویس تشـخیص‬
                                                 ‫داده شـد و بـا بررسـی ‪ ۴۳‬مجلـس مینیاتورهـای آب‬
                                                 ‫و رنـگ‪ ،‬طـرح و سـبک آنها‪ ،‬این نسـخه احتمـال ًا در‬

‫کرمانشاه شهر خلاق غذا‬

‫با اعلام یونسکو‪ ،‬فهرست شهرهای خلاق سال ‪ ۲۰۲۱‬معرفی و‬
‫کرمانشاه تنها نماینده ایران به‌عنوان شهر خلاق غذا معرفی شده است‪.‬‬
‫سرپرسـت ادار‌هکل میرا ‌ثفرهنگـی اسـتان کرمانشـاه گفـت‪:‬‬
‫برای معرفی شـهر و اسـتان کرمانشـاه ب ‌هعنـوان برند غذایی کشـور‪،‬‬
‫برنامـه ثبـت بیـش از ‪ ۱۰۰‬غذای محلی کرمانشـاهی در دسـتور کار‬

                                         ‫قـرار گرفته‌اسـت‪.‬‬
‫وی با بیان اینکه گردشگری غذا یکی از شاخ ‌ههای مهم گردشگری در دنیا است‪ ،‬گفت‪ :‬استان کرمانشاه با قدمت تاریخی‬
‫بسیار کهن به لحاظ آداب و رسوم و تهیه غذاهای محلی از تنوع ب ‌ینظیری برخوردار است‪ .‬با معرفی کرمانشاه به عنوان شهر‬

  ‫خلاق غذا و به سرانجام رسیدن این تعداد پرونده ثبتی کرمانشاه ب ‌هعنوان قطب گردشگری غذا در کشور مطرح م ‌یشود‪.‬‬

                                                                                                                 ‫‪46‬‬
   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53