Page 53 - فصلنامه فرهنگی خبری شماره نهم
P. 53
نگاهی به غذاهای سنتی و تنوع پوشاک
محلی در استان یزد
گردآوری :شعبه استان یزد
روزانه آنهاسـت ولـی تمام غذاهـای رسـمی و رایج در خـوراك مردم شـهرها و روسـتاهای اسـتان یـزد با
كشـور در ایـن اسـتان نیـز رواج دارد .شـولی ب هعنـوان تغییـرات اندکی مانند خـوراك مردم سـایر مناطق ایران
یكـی از معرو فتریـن غذاهـای محلّـی اسـتا ن ،نوعـی اسـت .بـا این حال مـردم ایـن منطقـه دارای خوراك یها
آش اسـت كه در بیـن مردم ایـن دیار محبوبیت بسـیار
دارد و بـا حبوبـات ،سـبزی و سـركه پختـه م یشـود. و شـیرین یهای سـننتی ویـژه خود نیز هسـتند.
انـواع آ ش ،آبگوشـت ،پلوهـا و خور شها نیـز ب هعنوان شـیرین یجات در میـان خوراك یهـای محلّـی یـزد
جایـگاه ویـژ های دارد .اسـتاد شـیرین یپز را در گویـش
خـوراك اصلی مـردم اسـتان تهیه م یشـوند. محلّـی خلیفـه و یـا حا جخلیفـه م ینامند .شـیرین یهای
گفتنـی اسـت یـزد از جملـه اسـتا نهای تاریخـی و یـزد عبار تانـ د از :باقلـوا ،لـوز بیدمشـك ،لوز پسـته،
منحصرب هفـرد و یکـی از زیباتریـن شـهرهای خشـتی لـوز نارگیل ،ق ّطـاب ،پشـمك ،نا نبرنجـی ،حاج یبادام،
دنیـا اسـت کـه بـا داشـتن جاذب ههـای زیبـا و ک منظیر، زولبیا ،گو شفیـل و ،...همچنین عرقیات سـ ّنتی و فالوده
هم هسـاله گردشـگران و مسـافران زیـادی را ب هسـوی یزدی نیز بسـیار گواراسـت .عالوه بر این قنـد و نبات
یزدی نیز در مقایسـه بـا نمون ههای مشـابه دارای كیفیت
خـود جلـب م یکنـد. بهتـری اسـت .مـردم اسـتان یـزد بـه غذاهایـی بـا
شـیرین یهای سـنتی چون باقلـوا ،پشـمک و قطاب
نمون ههایـی از سـوغات اسـتان یـزد اسـت کـه مـورد طبیعـت گـرم علاقـه زیـادی دارند.
خوراك یهایی نظیر نبات و شـیرینی جزئـی از برنامه
اسـتقبال مسـافران و گردشـگران قـرار م یگیـرد.