Page 54 - فصلنامه فرهنگی خبری شماره نهم
P. 54

‫شماره نهم‪ :‬پائیز ‪1399‬‬

‫معرفی غذاها و شیرینی‌های محلی و منطقه‌ای‬                                                                              ‫معرفی خوراک و پوشاک‬

‫م ‌ی‌دهیـم‪ .‬سـپس مایـع میان باقلـوا كه محتوی بـادام یا‬    ‫باقلوای یزدی‬
‫پسـته اسـت را روی خمیـر پهـن م ‌ی‌كنیم و با دسـت‬
‫كاما ًل فشـار م ‌ی‌دهیـم و كمـی گلاب را روی لای ‌ه‌های‬    ‫باقلـوا را بـا خمیـری مشـابه خمیـر نـان ‌(‌لـواش‬
‫مـواد م ‌ی‌پاشـیم‪ .‬مجـدداً یـك لـواش دیگـر را بـاز‬        ‫باقلـوا) و مایـه محتـوی پـودر پسـته تهیـه م ‌ی‌کنند و‬
‫كـرده‪ ،‬بـا وردنـه خـوب نـازك م ‌ی‌كنیـم و روی مواد‬        ‫در انتهـا شـربتی برای شـیرین كـردن مـواد‪ ،‬روی آن‬
‫قـرار م ‌ی‌دهیـم‪ ،‬سـپس كنار ‌ه‌هـای اضافـی خمیرهای‬        ‫م ‌ی‌ریزنـد‪ .‬برای تهیه شـربت‪ ،‬شـكر را بـا آب مخلوط‬
‫لـواش را بـا كارد جـدا كـرده و كل مـواد را ب ‌ه‌صورت‬      ‫كـرده روی آتـش م ‌ی‌گذاریـم‪ .‬زمان ‌ی‌كه جـوش آمد و‬
‫لـوزی یـا مربع بـرش م ‌ی‌دهیـم‪ .‬كـره را داغ كـرده و‬       ‫كمـی غلیظ شـد‪ ،‬گلاب را به آن اضافه کـرده و پس از‬
‫روی شـیرینی م ‌ی‌ریزیـم‪ .‬پـس از آنكـه كـره جـذب‬           ‫چنـد جـوش دیگر شـربت را از روی اجاق برداشـته و‬
‫شـیرینی شـد‪ ،‬جعبـه باقلـوا را در فر‪ ‬قـرار م ‌ی‌دهیـم و‬    ‫از صافـی رد م ‌ی‌كنیـم‪ .‬سـپس لـواش باقلوا و شـیرینی‬
‫پـس از آمـاده شـدن به مـدت ‪ 10‬الـی ‪ 15‬دقیقه برای‬          ‫را تهیـه م ‌ی‌کنیـم‌‪ ‌.‬بـرای تهیـه لـواش باقلـوا‪ ،‬پـودر‬
‫طلایـی رنگ شـدن روی باقلوا‪ ،‬آنـرا در پنجره بالایی‬         ‫كی ‌ك‌پـزی و نمـك را در شـیر حـل كـرده‪ ،‬روغن و‬
‫فـر قـرار م ‌ی‌دهیـم و در مرحلـه آخر شـربت را ك ‌م‌كم‬     ‫زرد ‌ه‌هـای تخ ‌م‌مرغ و شـیر را بـه آن افـزوده و خوب‬
                                                          ‫مخلـوط م ‌ی‌كنیـم‪ .‬سـپس آرد الـك كـرده را ك ‌م‌كم به‬
 ‫روی آن م ‌ی‌ریزیـم تـا كاما ًل جذب شـیرینی شـود‪.‬‬         ‫مایـع اضافـه م ‌ی‌كنیم‪ ‬تـا جایـی كـه خمیرحاصلـه بـه‬
                                                          ‫دسـت نچسـبد‪ .‬خمیـر را در كیسـه نایلونـی بـه مدت‬
           ‫انواع لوز (چهار لوز)‬                           ‫یک الـی دو سـاعت قـرار م ‌ی‌دهیـم‪ .‬سـپس از خمیر‬
                                                          ‫گلولـ ‌ه‌ای بـه انـدازه یـك نارنگی برداشـته‪ ،‬ب ‌ه‌وسـیله‬
‫لوز بی ‌د‌مشك‪ ،‬لوز بادام‪ ،‬لوز پسته و لوز نارگیل‬           ‫وردنـه آنـرا كامل ًا نـازك م ‌ی‌كنیـم‪ .‬جعب ‌ه‌ای فلـزی (یا‬
‫چهارلوز را تشكیل م ‌‌یدهند‪ .‬چهار لوز یك محصول كامل‬        ‫ظرفـی كه قابل اسـتفاده در فـر باشـد) را انتخاب كرده‬
‫است كه در جعب ‌ه‌های زیبا بست ‌‌هبندی م ‌ی‌شود و اغلب در‬  ‫و خمیـر را كـف آن پهـن م ‌ی‌كنیـم‪ .‬لـواش دوم را بـه‬
‫آن یك ردیف باقلوا نیز چیده م ‌ی‌شود‪ .‬ترکیبات این‬          ‫همیـن ترتیب پهن كـرده و روی لایـه اول لواش قرار‬
‫شیرینی شامل شكر‪ ،‬مغز بادام‪ ،‬بیدمشك و جوهر لیمو‬
‫است‪ .‬برای تهیه لوز بیدمشك‪ ،‬شكر را در آب ریخته‬
‫و آن را حرارت م ‌‌یدهند تا جوش بیاید یا به اصطلاح‬

                                                                                                                      ‫‪52‬‬
   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59