Page 54 - فصلنامه فرهنگی خبری شماره نهم
P. 54
شماره نهم :پائیز 1399
معرفی غذاها و شیرینیهای محلی و منطقهای معرفی خوراک و پوشاک
م یدهیـم .سـپس مایـع میان باقلـوا كه محتوی بـادام یا باقلوای یزدی
پسـته اسـت را روی خمیـر پهـن م یكنیم و با دسـت
كاما ًل فشـار م یدهیـم و كمـی گلاب را روی لای ههای باقلـوا را بـا خمیـری مشـابه خمیـر نـان (لـواش
مـواد م یپاشـیم .مجـدداً یـك لـواش دیگـر را بـاز باقلـوا) و مایـه محتـوی پـودر پسـته تهیـه م یکنند و
كـرده ،بـا وردنـه خـوب نـازك م یكنیـم و روی مواد در انتهـا شـربتی برای شـیرین كـردن مـواد ،روی آن
قـرار م یدهیـم ،سـپس كنار ههـای اضافـی خمیرهای م یریزنـد .برای تهیه شـربت ،شـكر را بـا آب مخلوط
لـواش را بـا كارد جـدا كـرده و كل مـواد را ب هصورت كـرده روی آتـش م یگذاریـم .زمان یكه جـوش آمد و
لـوزی یـا مربع بـرش م یدهیـم .كـره را داغ كـرده و كمـی غلیظ شـد ،گلاب را به آن اضافه کـرده و پس از
روی شـیرینی م یریزیـم .پـس از آنكـه كـره جـذب چنـد جـوش دیگر شـربت را از روی اجاق برداشـته و
شـیرینی شـد ،جعبـه باقلـوا را در فر قـرار م یدهیـم و از صافـی رد م یكنیـم .سـپس لـواش باقلوا و شـیرینی
پـس از آمـاده شـدن به مـدت 10الـی 15دقیقه برای را تهیـه م یکنیـم .بـرای تهیـه لـواش باقلـوا ،پـودر
طلایـی رنگ شـدن روی باقلوا ،آنـرا در پنجره بالایی كی كپـزی و نمـك را در شـیر حـل كـرده ،روغن و
فـر قـرار م یدهیـم و در مرحلـه آخر شـربت را ك مكم زرد ههـای تخ ممرغ و شـیر را بـه آن افـزوده و خوب
مخلـوط م یكنیـم .سـپس آرد الـك كـرده را ك مكم به
روی آن م یریزیـم تـا كاما ًل جذب شـیرینی شـود. مایـع اضافـه م یكنیم تـا جایـی كـه خمیرحاصلـه بـه
دسـت نچسـبد .خمیـر را در كیسـه نایلونـی بـه مدت
انواع لوز (چهار لوز) یک الـی دو سـاعت قـرار م یدهیـم .سـپس از خمیر
گلولـ های بـه انـدازه یـك نارنگی برداشـته ،ب هوسـیله
لوز بی دمشك ،لوز بادام ،لوز پسته و لوز نارگیل وردنـه آنـرا كامل ًا نـازك م یكنیـم .جعب های فلـزی (یا
چهارلوز را تشكیل م یدهند .چهار لوز یك محصول كامل ظرفـی كه قابل اسـتفاده در فـر باشـد) را انتخاب كرده
است كه در جعب ههای زیبا بست هبندی م یشود و اغلب در و خمیـر را كـف آن پهـن م یكنیـم .لـواش دوم را بـه
آن یك ردیف باقلوا نیز چیده م یشود .ترکیبات این همیـن ترتیب پهن كـرده و روی لایـه اول لواش قرار
شیرینی شامل شكر ،مغز بادام ،بیدمشك و جوهر لیمو
است .برای تهیه لوز بیدمشك ،شكر را در آب ریخته
و آن را حرارت م یدهند تا جوش بیاید یا به اصطلاح
52