Page 55 - فصلنامه فرهنگی خبری شماره نهم
P. 55

‫شماره نهم‪ :‬پائیز ‪1399‬‬

‫معرفی خوراک و پوشاک‬                         ‫ق ّطاب‬                                     ‫شیرین ‌ی‌پزان‪ ،‬بار آید‪ .‬جوهر لیمو را به تركیب اضافه‬
                                                                                       ‫م ‌ی‌كنند و حدود ‪ 15‬دقیقه م ‌‌یگذارند تا دوباره جوش‬
                          ‫ق ّطـاب یكـی از معرو ‌‌فتریـن و خوشـمز ‌‌هترین‬               ‫‌‌بیاید‪ .‬بعد از آن همه مواد را در داخل پاتیل م ‌‌یریزند و‬
                          ‫شـیرین ‌‌یهای یـزد و زبانـزد خـاص و عـام اسـت‪ .‬این‬           ‫شكر ساییده و بادام خردشده را به همراه عرق بیدمشك‬
                          ‫شـیرینی ب ‌‌هدلیـل وجـود مغز بـادام و هـل ارزش غذایی‬         ‫به آن اضافه م ‌‌یكنند و هم م ‌‌یزنند و م ‌ی‌گذارند كمی سرد‬
                          ‫مناسـبی دارد‪ .‬طـرز تهیـه ق ّطـاب بسـیار سـاده اسـت‬           ‫شود‪ .‬سپس ته ظر ‌ف‌های مخصوص را با بادام خردشده‬
                          ‫و بـا كمـی د ّقـت م ‌‌یتـوان ایـن شـیرینی خوشـمزه را‬         ‫م ‌‌یپوشانند و ماده لوز بیدمشك را داخل آن پهن م ‌ی‌كنند‪.‬‬
                          ‫تهیـه كـرد‪ .‬مـواد لازم بـرای تهیه خمیـر ق ّطـاب‪ ،‬زرده‬        ‫سپس‌‌بر‌‌روی شیرینی‪ ،‬مغز بادام صاف كرده م ‌‌یریزند و‬
                          ‫تخ ‌‌ممـرغ‪ ،‬روغـن جامد آب شـده‪ ،‬ماسـت‪ ،‬آرد و پودر‬            ‫برش م ‌‌یزنند‪ .‬در زمان ‌ ‌یكه عرق بیدمشك در دسترس‬
                          ‫قنـد اسـت‌‌‪ .‬درون ق ّطـاب از پودر بـادام‪ ،‬پودر شـكر و‬        ‫نباشد‪ ،‬گلبیز یا گل درخت بید را با بادام پوس ‌ت‌كنده‬
                          ‫پـودر هل اسـتفاده م ‌‌یشـود‪ .‬بـرای تهیـه ق ّطـاب‪ ،‬ابتدا‬      ‫مخلوط م ‌‌یكنند‪ .‬چند روز بعد مغز بادام بوی بیدمشك‬
                          ‫روغـن جامد و پـودر شـكر را مخلوط کـرده و با همزن‬
                          ‫م ‌‌یزنیـم تا كرم رن ‌‌گ شـود‪ .‬سـپس زرد ‌‌ههـای تخ ‌‌ممرغ‬       ‫گرفته با جداكردن گلبیزها عطر لازم ب ‌ه‌دست م ‌ی‌آید‪.‬‬
                          ‫را بـه آن افـزوده و در انتهـا پـودر هل‪ ،‬ماسـت ‌‌وآرد را‬
                          ‫ك ‌‌مكـم به مـواد اضافـه م ‌‌یکنیم‪ .‬سـپس خمیر بـرش زده‬                       ‫لوز نارگیل‬
                          ‫را برداشـته و یـك قاشـق چا ‌‌یخـوری از مـواد میانـی‬
                          ‫ق ّطـاب وسـط خمیر قـرار م ‌‌یدهیـم‪ .‬دو لبه خمیـر را به‬       ‫تركیبات لوز نارگیل شامل شكر‪ ،‬آب‪ ،‬آ ‌ب‌لیمو یا‬
                          ‫هـم چسـبانده و با اسـتفاده از دو انگشـت لب ‌‌ههای خمیر‬       ‫جوهر لیمو‪ ،‬نارگیل است‪ .‬برای تهیه آن‪ ،‬شكر را با آب‬
                          ‫را بـه سـمت داخـل برم ‌‌یگردانیـم تـا به شـكل كنگره‬          ‫بر روی حرارت به جوش م ‌‌یآورند‪ ،‬سپس كمی آب‬
                          ‫درآیـد‪ .‬ق ّطا ‌‌بهـای آمـاده را بـه انـدازه گنجایش یك‬        ‫لیمو یا جوهر لیمو و پس از مدتی نارگیل ب ‌ه‌همراه شكر‬
                          ‫شـیرجوش كوچـك در روغـن داغ فـراوان غوطـ ‌‌هور‬                ‫ساییده شده را به آن اضافه م ‌ی‌کنند و حدود ‪ 45‬دقیقه‬
                          ‫کـرده و دو طـرف آن را سـرخ م ‌‌یكنیـم‪ .‬بـرای تهیـه‬           ‫م ‌ی‌گذارند تا سرد شود‪ .‬سپس ته دیس نارگیل ریخته و‬
                          ‫ق ّطـاب حتمـ ًا باید بـه این نكتـه توجه كرد كـه ق ّطا ‌‌بها‬  ‫خمیر درست شده را بر روی آن پهن کرده و نارگیل‬
                          ‫را نبایـد یكبـاره پیچیـد و بعد سـرخ كرد‪ ،‬چون پوسـته‬          ‫بر روی آن م ‌‌یپاشند و در نهایت آن را برش م ‌‌یدهند‪.‬‬
                          ‫خمیـری ق ّطـاب در مجـاورت طولانـی با هوا‪ ،‬خشـك‬               ‫لازم ب ‌ه‌ ذكر است كه لوز بادام با استفاده از مغز بادام و‬
                     ‫‪53‬‬                                                                ‫لوز پسته با استفاده از مغز پسته مشابه دیگر لوزها تهیه‬

                                                                                                                                ‫م ‌‌یشود‪.‬‬
   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60