Page 55 - فصلنامه فرهنگی خبری شماره نهم
P. 55
شماره نهم :پائیز 1399
معرفی خوراک و پوشاک ق ّطاب شیرین یپزان ،بار آید .جوهر لیمو را به تركیب اضافه
م یكنند و حدود 15دقیقه م یگذارند تا دوباره جوش
ق ّطـاب یكـی از معرو فتریـن و خوشـمز هترین بیاید .بعد از آن همه مواد را در داخل پاتیل م یریزند و
شـیرین یهای یـزد و زبانـزد خـاص و عـام اسـت .این شكر ساییده و بادام خردشده را به همراه عرق بیدمشك
شـیرینی ب هدلیـل وجـود مغز بـادام و هـل ارزش غذایی به آن اضافه م یكنند و هم م یزنند و م یگذارند كمی سرد
مناسـبی دارد .طـرز تهیـه ق ّطـاب بسـیار سـاده اسـت شود .سپس ته ظر فهای مخصوص را با بادام خردشده
و بـا كمـی د ّقـت م یتـوان ایـن شـیرینی خوشـمزه را م یپوشانند و ماده لوز بیدمشك را داخل آن پهن م یكنند.
تهیـه كـرد .مـواد لازم بـرای تهیه خمیـر ق ّطـاب ،زرده سپسبرروی شیرینی ،مغز بادام صاف كرده م یریزند و
تخ ممـرغ ،روغـن جامد آب شـده ،ماسـت ،آرد و پودر برش م یزنند .در زمان یكه عرق بیدمشك در دسترس
قنـد اسـت .درون ق ّطـاب از پودر بـادام ،پودر شـكر و نباشد ،گلبیز یا گل درخت بید را با بادام پوس تكنده
پـودر هل اسـتفاده م یشـود .بـرای تهیـه ق ّطـاب ،ابتدا مخلوط م یكنند .چند روز بعد مغز بادام بوی بیدمشك
روغـن جامد و پـودر شـكر را مخلوط کـرده و با همزن
م یزنیـم تا كرم رن گ شـود .سـپس زرد ههـای تخ ممرغ گرفته با جداكردن گلبیزها عطر لازم ب هدست م یآید.
را بـه آن افـزوده و در انتهـا پـودر هل ،ماسـت وآرد را
ك مكـم به مـواد اضافـه م یکنیم .سـپس خمیر بـرش زده لوز نارگیل
را برداشـته و یـك قاشـق چا یخـوری از مـواد میانـی
ق ّطـاب وسـط خمیر قـرار م یدهیـم .دو لبه خمیـر را به تركیبات لوز نارگیل شامل شكر ،آب ،آ بلیمو یا
هـم چسـبانده و با اسـتفاده از دو انگشـت لب ههای خمیر جوهر لیمو ،نارگیل است .برای تهیه آن ،شكر را با آب
را بـه سـمت داخـل برم یگردانیـم تـا به شـكل كنگره بر روی حرارت به جوش م یآورند ،سپس كمی آب
درآیـد .ق ّطا بهـای آمـاده را بـه انـدازه گنجایش یك لیمو یا جوهر لیمو و پس از مدتی نارگیل ب ههمراه شكر
شـیرجوش كوچـك در روغـن داغ فـراوان غوطـ هور ساییده شده را به آن اضافه م یکنند و حدود 45دقیقه
کـرده و دو طـرف آن را سـرخ م یكنیـم .بـرای تهیـه م یگذارند تا سرد شود .سپس ته دیس نارگیل ریخته و
ق ّطـاب حتمـ ًا باید بـه این نكتـه توجه كرد كـه ق ّطا بها خمیر درست شده را بر روی آن پهن کرده و نارگیل
را نبایـد یكبـاره پیچیـد و بعد سـرخ كرد ،چون پوسـته بر روی آن م یپاشند و در نهایت آن را برش م یدهند.
خمیـری ق ّطـاب در مجـاورت طولانـی با هوا ،خشـك لازم ب ه ذكر است كه لوز بادام با استفاده از مغز بادام و
53 لوز پسته با استفاده از مغز پسته مشابه دیگر لوزها تهیه
م یشود.