Page 73 - فصلنامه فرهنگی خبری شماره دهم
P. 73
تازههای نشر ایرانشناسی شماره دهم :زمستان 1399
نشر در حوزة ایرانشناسی
■آشپزی و مزا جشناسی خوراکهای ایرانی ■جغرافیای تاریخی :پیشرفت و چشمانداز
صالحی ،حاج محمدخانی و جوادبلاغی مایکل پاسیون /ترجمه بهزاد اصغری
این کتاب پس از شرحی از ویژگیهای هر استان، کتـاب جغرافیـای تاریخی؛ پیشـرفت و چشـ مانداز
تعدادی از غذاهای معروف آن استان را معرفی و طرز نوشـته مایـکل پاسـیون در سـا لهای اخیـر ب هصورت
پخت آن را توضیح داده ،سپس به مزاجشناسی آن غذا حـوزة مهـم فعالیتهـای پژوهشـی درآمده اسـت .در
پرداخته است .در بررسی محتوای این کتاب به نکات واقـع بخش عمـدهای از یافتههای آثـار و پژوهشهای
خاصی از تجرب ههای صحیح و علمی گذشتگان در تنظیم اخیـر ایـن رشـته بـرای مورخـان و باستانشناسـان
برنامه غذایی به جهت حفظ سلامت برخورد م یکنیم که بسـیار بـا ارزش بـوده و بهعنـوان پیش زمینـهای برای
قابل تأمل است ،از جمله تغییرات غذایی در ادوار گوناگون،
منحصر به فرد بودن غذا با توجه به امکانات محیطی در مطالعـات جغرافیـای معاصر محسـوب میشـود.
برخی از استا نها و سازگاری خورا کهای سنتی با مزاج چـاپ مجـدد ایـن اثـر کـه بـرای اولیـن بـار در
اقلیم ،بیمار یها و شرایط هر منطقه .این نکات بود که سـال 1987میلادی منتشـر شـد ،نمای کلی از تحولات
تغییرات غذاهای سنتی و محلی ب هویژه در سا لهای اخیر از معاصـر در تمـام شـاخههای عمـدة این رشـته را ارائه
باب مد یا تزئین و یا ذائقه غذایی صورت پذیرفته و کمتر
مصدر علمی داشته است .برخی تذکرات از قبیل حذف و یا کرده اسـت.
منع مواد غذایی برای مثال تخ ممرغ و گوشت به ذائقه افراد ایـن اثر مقدمه با ارزشـی برای موضـوع جغرافیای
خوشایند نیست ولی رعایت آن در کتب طب سنتی الزامی تاریخـی ارائه کـرده و همچنین به رویکـرد تحقیقات
است .این کتاب توسط انتشارات میرماه منتشر شده است. آینـده ایـن رشـته اشـاره دارد .کتـاب جغرافیـای
تاریخی توسـط انتشـارات پژوهشـگاه علوم انسـانی و
71
مطالعات فرهنگی منتشـر شـده اسـت.