Page 51 - فصلنامه فرهنگی - خبری شماره دوازدهم
P. 51

‫شماره دوازدهم‪ :‬تابستان ‪1400‬‬

‫اخبار ایران‌شناسی‬                                                           ‫زمـان حملـه ایـران بـه هـرات نیمه‌معلـق و بی‌ثبات‬
                                                                            ‫بـود و وزرای مختار و کاردارهای انگلسـتان در ایران‬
                        ‫از غذاهـای محلی شـیراز یعنـی کلم‌پلـو دارد و ضمن‬    ‫پی‌درپـی تغییـر می‌کردنـد‪ .‬ایسـتویک ماننـد بیشـتر‬
                        ‫بیـان مـواد تشـکیل دهنـده غـذا‪ ،‬نحـوه طبـخ آن‌را‬    ‫مأمـوران سیاسـی انگلیسـی در ایـران‪ ،‬نویسـنده و‬

                                                       ‫توضیـح می‌دهـد‪.‬‬                              ‫پژوهشـگری متبحـر بود‪.‬‬
                        ‫وی همچنیـن در بخـش ابنیـه تاریخـی ایـران‪،‬‬           ‫ایـن سـفرنامه‪ ،‬تهـران قدیـم و موقعیـت وزارت‬
                        ‫دربـارة تخت‌جمشـید چنیـن بیـان می‌کنـد‪:‬‬             ‫مختـار و دولـت ایـران را به‌روشـنی تصویـر کـرده‪،‬‬
                        ‫تخت‌جمشـید‪ ،‬پایتخـت هخامنشـیان اسـت کـه در‬          ‫هرچنـد دربـاره اقامتگاه‌هـای بین‌راهـی شـهرهای‬
                        ‫فاصلـه ‪ 70‬کیلومتری شـهر شـیراز قـرار دارد و یکی‬     ‫ایـران و همچنیـن اعتقـادات و باورهـای مـردم‪،‬‬
                        ‫از نقـاط باسـتانی دنیاسـت که همه‌سـاله هـزاران نفر‬  ‫اغراق‌آمیـز و مغرضانـه اسـت‪ .‬در ایـن کتـاب‪،‬‬
                        ‫از آن بازدیـد می‌کننـد و در فهرسـت آثـار جهانـی‬     ‫شـش فصـل اول جلـد اول «سـه سـال در ایـران»‪ ،‬که‬
                        ‫یونسـکو بـه ثبـت رسـیده اسـت‪ .‬در بخـش بعـدی‬         ‫ایسـتویک به شـرح سـفر خود از پاریس تا ارمنستان‬
                        ‫پادکسـت یعنـی معرفی قله‌های شـعر و ادب پارسـی‪،‬‬      ‫پرداختـه‪ ،‬به سـبب عـدم ارتباط بـا مأموریـت او در‬
                        ‫گوینـده پادکسـت ضمـن اشـاره بـه آرامگاه سـعدی‬       ‫ایـران ترجمه نشـده اسـت‪ .‬سـفرنامه ادوارد بکهاوس‬
                        ‫واقـع در شـهر شـیراز بـه ذکـر ویژگی‌هـای معماری‬     ‫ایسـتویک «سـه سـال در ایـران» در ‪ ۲۹۶‬صفحـه از‬
                                                                            ‫سـوی انتشـارات ایران‌شناسـی روانـه بـازار کتـاب‬
                                                         ‫آن می‌پـردازد‪.‬‬
                        ‫بخـش بعـدی پادکسـت «ایـران از نـگاه یونانیان»‬                                            ‫ایران شـد‪.‬‬
                        ‫بـا خانـم اسـمینی کریـاری‪ ،‬رئیس پیشـین دانشـگاه‬
                        ‫پانتئـون مصاحبـه‌ای صـورت گرفتـه اسـت‪ .‬بـر این‬      ‫انتشار چهارمین شماره از پادکست جلوه‌های‬
                        ‫اسـاس‪ ،‬خانم کریـاری تجربیـات و مشـاهداتش را از‬                    ‫ایران در یونان‬
                        ‫ایـران امروز بـرای شـنوندگان بیان می‌کنـد‪ .‬در بخش‬
                        ‫پایانـی ایـن پادکسـت که بـه معرفی موسـیقی سـنتی‬     ‫بـه همـت رایزنـی فرهنگـی ایـران در یونـان‪،‬‬
                        ‫ایـران می‌پـردازد‪ ،‬یکـی از دسـتگاههای موسـیقی‬       ‫چهارمیـن شـماره از پادکسـت جلو‌ههای ایران منتشـر‬
                        ‫سـنتی ایرانـی یعنـی «بیـات اصفهـان» توضیـح داده‬     ‫شـد‪ .‬در ایـن شـماره‪ ،‬خانـم مارینـا در بخـش معرفی‬
                        ‫شـد و قطعاتـی از ایـن موسـیقی اصیـل ایرانـی برای‬    ‫جاذبه‌هـای گردشـگری ایـران‪ ،‬آداب و رسـوم‪،‬‬
                                                                            ‫موقعیـت جغرافیایـی‪ ،‬اماکـن گردشـگری‪ ،‬تنـوع‬
                                                    ‫شـنوندگان پخش شـد‪.‬‬      ‫غذایـی و ‪ ،...‬شـهر زیبـای شـیراز را بـرای مخاطبان‬
                                                                            ‫یونانـی معرفـی کـرد‪ .‬وی در ایـن بخـش‪ ،‬پـس از‬
                   ‫‪49‬‬                                                       ‫توصیـف شـهر شـیراز‪ ،‬مراکـز دیدنـی ایـن شـهر را‬
                                                                            ‫بـا ذکـر جزئیـات و ارائـه تاریخچـه معرفـی می‌کنـد‬
                                                                            ‫و سـپس اشـاراتی به تنـوع غذایـی این شـهر و یکی‬
   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56