Page 50 - فصلنامه فرهنگی خبری شماره دهم
P. 50
نگاهی به غذاهای سنتی در استان ایلام
گردآوری :شعبه استان ایلام
موهومــات وابســته بــا تولیــد و تهیــه و مصــرف بشـر از همان آغـاز تشـكیل گروههـای كوچك
غــذا یــک مفهــوم فرهنگــی بــزرگ مینگرنــد. اجتماعـی بهواسـطه قـدرت تفكـر و تصمیمگیـری
غـذا یـک ضـرورت حیاتـی و در نهایـت یـک عقلانـی مسـیر زندگـی را از شـیوه زیسـت حیوانـی
پدیــده فیزولوژیــک اســت .امــا بهطــور خــاص جـدا سـاخت و علیرغـم ضعـف جسـمانی توانسـت
بیانگــر بخــش عمــدهای از فرهنــگ یــک جامعــه انـدك انـدك طبیعـت پیرامـون خویـش را مـورد
شناسـایی قـرار داده و بـا درایـت از مواهـب آن،
اس ـت. بنـا بـر مقتضیـات و شـرایط زمانـی و محیطـی بهره
انسانشناسـان بـر ایـن باورنـد کـه غذاهـا معنـی گیـرد .لـذا غارهـا را سـكونتگاه خویـش قـرار داد
و مقبولیتشــان را از بافتهــای فرهنگــی اخــذ و از منابـع غذایـی جنگلـی و حیوانـی تغذیـه کـرد
میکننــد ،بنابرایــن بــا مطالعــه آنهــا میتــوان بــه و از پوسـت حیوانـات تنپـوش زمسـتانی سـاخت.
خـوراك و پوشـاك از نخسـتین نیازهـای زیسـتی
ویژگیهــای فرهنگــی جوامــع پــی بــرد. انسـان بـرای حفظ و بقـای فـرد از اهمیـت فراوانی
در ایــن نوشــتار تــاش شــده تــا بخشــی از
ذائقههـای فرهنگـی مـردم اسـتان ایـام از طریـق برخودار اسـت.
معرفــی خــوراک و غــذا ،نــان و شــیرینیهای انسانشناســان عــادات غذایــی را بهعنــوان
محلــی معرفــی شــود و شــعبه بنیــاد ایرانشناســی کلیتــی پیچیــده از فعالیتهــای آشــپزی ،تمایلهــا،
اسـتان ایـام امیـدوار اسـت مـورد اسـتفاده و قبـول تنفرهــا ،آگاهیهــای جمعــی ،اعتقــادات ،تابوهــا،
خواننــدگان قــرار گیــرد.