Page 50 - فصلنامه فرهنگی خبری شماره دهم
P. 50

‫نگاهی به غذاهای سنتی در استان ایلام‬

                         ‫گردآوری‪ :‬شعبه استان ایلام‬

‫موهومــات وابســته بــا تولیــد و تهیــه و مصــرف‬          ‫بشـر از همان آغـاز تشـكیل گروههـای كوچك‬
 ‫غــذا یــک مفهــوم فرهنگــی بــزرگ می‌نگرنــد‪.‬‬            ‫اجتماعـی به‌واسـطه‌ قـدرت تفكـر و تصمیم‌گیـری‬
‫غـذا یـک ضـرورت حیاتـی و در نهایـت یـک‬                     ‫عقلانـی مسـیر زندگـی را از شـیوه‌ زیسـت حیوانـی‬
‫پدیــده فیزولوژیــک اســت‪ .‬امــا به‌طــور خــاص‬            ‫جـدا سـاخت و علیرغـم ضعـف جسـمانی توانسـت‬
‫بیانگــر بخــش عمــده‌ای از فرهنــگ یــک جامعــه‬           ‫انـدك‌ انـدك طبیعـت پیرامـون خویـش را مـورد‬
                                                           ‫شناسـایی قـرار داده و بـا درایـت از مواهـب آن‪،‬‬
                                         ‫اس ـت‪.‬‬            ‫بنـا بـر مقتضیـات و شـرایط زمانـی و محیطـی بهره‬
‫انسان‌شناسـان بـر ایـن باورنـد کـه غذاهـا معنـی‬            ‫گیـرد‪ .‬لـذا غارهـا را سـكونتگاه خویـش قـرار داد‬
‫و مقبولیت‌شــان را از بافت‌هــای فرهنگــی اخــذ‬            ‫و از منابـع غذایـی جنگلـی و حیوانـی تغذیـه کـرد‬
‫می‌کننــد‪ ،‬بنابرایــن بــا مطالعــه آنهــا می‌تــوان بــه‬  ‫و از پوسـت حیوانـات تن‌پـوش زمسـتانی سـاخت‪.‬‬
                                                           ‫خـوراك و پوشـاك از نخسـتین نیازهـای زیسـتی‬
        ‫ویژگی‌هــای فرهنگــی جوامــع پــی بــرد‪.‬‬           ‫انسـان بـرای حفظ و بقـای فـرد از اهمیـت فراوانی‬
‫در ایــن نوشــتار تــاش شــده تــا بخشــی از‬
‫ذائقه‌هـای فرهنگـی مـردم اسـتان ایـام از طریـق‬                                             ‫برخودار اسـت‪.‬‬
‫معرفــی خــوراک و غــذا‪ ،‬نــان و شــیرینی‌های‬              ‫انسان‌شناســان عــادات غذایــی را به‌عنــوان‬
‫محلــی معرفــی شــود و شــعبه بنیــاد ایران‌شناســی‬        ‫کلیتــی پیچیــده از فعالیت‌هــای آشــپزی‪ ،‬تمایل‌هــا‪،‬‬
‫اسـتان ایـام امیـدوار اسـت مـورد اسـتفاده و قبـول‬          ‫تنفرهــا‪ ،‬آگاهی‌هــای جمعــی‪ ،‬اعتقــادات‪ ،‬تابوهــا‪،‬‬

                        ‫خواننــدگان قــرار گیــرد‪.‬‬
   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55