Page 71 - فصلنامه فرهنگی خبری - شماره چهاردهم
P. 71
شماره چهاردهم :زمستان 1400
معرفي خوراک و پوشاک حلوای پسته و ناز کتـر از سـوهان قم اسـت و از جوانه گنـدم هم در
درسـت کردن این سـوهان اسـتفاده م یشود.
پسته از مهمترین محصولات کشاورزی کرمان
است و در بسیاری از غذاها و خوراکیهای محبوب در
استان کرمان استفاده میشود .حلوای پسته یکی از این
خوراکیهاست که از پودر پسته ،آرد ،کره ،پودر قند،
زعفران ،گلاب و هل تشکیل م یشود.
قطاب فالوده کرمانی
قطاب یکی از معروفترین شیرین یهای ایرانی است. فالوده یکی از نوشـیدنیهای فصل تابسـتان اسـت
برای تهیه خمیر قطاب ابتدا زرده تخممرغ را با قاشق کـه در کنار بسـتنی طرفـداران زیـادی دارد .فالوده به
کمی ه مزده سپس شیر ،روغن و بکین گپودر را اضافه و روشهـای متفـاوت تهیـه می شـود .علاوه بر شـیراز
با قاشق مواد را مخلوط كرده و آرد را که قبل ًا الک شده و یـزد ،کرمـان هـم فالـوده مخصـوص بـه خـودش
ک مکم اضافه م یكنیم .در ابتدا با قاشق و سپس با دست را دارد کـه بـا فالـوده شـیرازی تفـاوت دارد .فالوده
خمیر را جمع م یكنیم تا کامل ًا لطیف و یکدست شود. شـیرازی رشتهرشـته اسـت و درون خـود شـکر دارد
خمیر را به مدت ۲ساعت داخل یخچال قرار میدهیم. امـا فالـوده کرمانـی تکهتکه اسـت و زیر آن شـربت
برای تهیه مواد میانی ،گردو یا پسته آسیاب شده را با میریزنـد و سـپس فالـوده و آب کـه هنـگام خوردن
دارچین یا هل و پودر قند مخلوط كرده و گلاب را کمکم
به آن اضافه كرده و با پشت قاشق آن را هم بزنید تا میبایسـت آنهـا را بـا هـم مخلـوط کرد.
حالت خمیری پیدا کند .سپس ب هصورت فندقهای نـوع کرمانـی فالـوده کـه بـه آن پالـوده هـم
میگوینـد بـا نـوع شـیرازیاش متفـاوت اسـت و در
كوچك درست كرده و كنار میگذاریم. نـوع کرمانـی آن از عـرق نعنـا و عرق بیدمشـک هم
خمیر را در دستمان باز كرده و مواد میانی را در آن بهعنوان چاشـنی اسـتفاده میشـود و بـرای تزئین آن
ریخته و میبندیم و حسابی بین دو دست گردش م یدهیم
تا هیچ ترکی روی آن نماند و کامل ًا یکدست شود .روغن از تخـم شـربتی اسـتفاده میشـود.
را روی حرارت ملایم گرم كرده و قطا بها را داخل
روغن قرار میدهیم .بعد از اینکه سرخ شده و از داغی
افتاد ،آنها را در پودر قند م یغلتانیم.
69