Page 71 - فصلنامه فرهنگی خبری - شماره چهاردهم
P. 71

‫شماره چهاردهم‪ :‬زمستان ‪1400‬‬

‫معرفي خوراک و پوشاک‬                 ‫‪ ‬حلوای پسته‬                                     ‫و ناز ‌کتـر از سـوهان قم اسـت و از جوانه گنـدم هم در‬
                                                                                             ‫درسـت کردن این سـوهان اسـتفاده م ‌یشود‪.‬‬
                     ‫پسته از مهمترین محصولات کشاورزی کرمان‬

                     ‫است و در بسیاری از غذاها و خوراکی‌های محبوب در‬

                     ‫استان کرمان استفاده می‌شود‪ .‬حلوای پسته یکی از این‬

                     ‫خوراکی‌هاست که از پودر پسته‪ ،‬آرد‪ ،‬کره‪ ،‬پودر قند‪،‬‬

                                    ‫زعفران‪ ،‬گلاب و هل تشکیل م ‌یشود‪.‬‬

                                            ‫قطاب‬                                                  ‫فالوده کرمانی‬

                          ‫قطاب یکی از معروف‌ترین شیرین ‌یهای ایرانی است‪.‬‬            ‫فالوده یکی از نوشـیدنی‌های فصل تابسـتان اسـت‬
                          ‫برای تهیه خمیر قطاب ابتدا زرده تخم‌مرغ را با قاشق‬         ‫کـه در کنار بسـتنی طرفـداران زیـادی دارد‪ .‬فالوده به‬
                          ‫کمی ه ‌مزده سپس شیر‪ ،‬روغن و بکین ‌گپودر را اضافه و‬        ‫روش‌هـای متفـاوت تهیـه می شـود‪ .‬علاوه بر شـیراز‬
                          ‫با قاشق مواد را مخلوط كرده و آرد را که قبل ًا الک شده‬     ‫و یـزد‪ ،‬کرمـان هـم فالـوده مخصـوص بـه خـودش‬
                          ‫ک ‌مکم اضافه م ‌یكنیم‪ .‬در ابتدا با قاشق و سپس با دست‬      ‫را دارد کـه بـا فالـوده شـیرازی تفـاوت دارد‪ .‬فالوده‬
                          ‫خمیر را جمع م ‌یكنیم تا کامل ًا لطیف و یکدست شود‪.‬‬         ‫شـیرازی رشته‌رشـته اسـت و درون خـود شـکر دارد‬
                          ‫خمیر را به مدت ‪ ۲‬ساعت داخل یخچال قرار می‌دهیم‪.‬‬            ‫امـا فالـوده کرمانـی تکه‌تکه اسـت و زیر آن شـربت‬
                          ‫برای تهیه مواد میانی‪ ،‬گردو یا پسته آسیاب شده را با‬        ‫می‌ریزنـد و سـپس فالـوده و آب کـه هنـگام خوردن‬
                          ‫دارچین یا هل و پودر قند مخلوط كرده و گلاب را کم‌کم‬
                          ‫به آن اضافه كرده و با پشت قاشق آن را هم بزنید تا‬                     ‫می‌بایسـت آنهـا را بـا هـم مخلـوط کرد‪.‬‬
                          ‫حالت خمیری پیدا کند‪ .‬سپس ب ‌هصورت فندق‌های‬                ‫نـوع کرمانـی فالـوده کـه بـه آن پالـوده هـم‬
                                                                                    ‫می‌گوینـد بـا نـوع شـیرازی‌اش متفـاوت اسـت و در‬
                                         ‫كوچك درست كرده و كنار می‌گذاریم‪.‬‬           ‫نـوع کرمانـی آن از عـرق نعنـا و عرق بیدمشـک هم‬
                          ‫خمیر را در دستمان باز كرده و مواد میانی را در آن‬          ‫به‌عنوان چاشـنی اسـتفاده می‌شـود و بـرای تزئین آن‬
                          ‫ریخته و می‌بندیم و حسابی بین دو دست گردش م ‌یدهیم‬
                          ‫تا هیچ ترکی روی آن نماند و کامل ًا یکدست شود‪ .‬روغن‬                        ‫از تخـم شـربتی اسـتفاده می‌شـود‪.‬‬
                          ‫را روی حرارت ملایم گرم كرده و قطا ‌بها را داخل‬
                          ‫روغن قرار می‌دهیم‪ .‬بعد از اینکه سرخ شده و از داغی‬

                                           ‫افتاد‪ ،‬آنها را در پودر قند م ‌یغلتانیم‪.‬‬

                     ‫‪69‬‬
   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76