Page 69 - فصلنامه فرهنگی خبری - شماره چهاردهم
P. 69
شماره چهاردهم :زمستان 1400
معرفي خوراک و پوشاک شیرینی شبیه کلوچه است و آن را با خرما ،پودر هل که هنوز کال هستند را م یچینند و بعد از شستن ،پخته و
و طعم دهندههای دیگر پر م یکنند .دیگر مواد تشکیل با کشک ،ماست و یا دوغ محلی و نان میل م یکنند که
دهنده کلمپه آرد ،روغن جامد ،شیر یا ماست ،زعفران دم
کرده و خمیرترش هستند و ب هدلیل خشک بودن گزینه بسیار خوشمزه است.
البته این غذا با هر نوع انجیری درست نمیشود بلکه
بسیار مناسبی بهعنوان سوغاتی است. در روستای میجان درخت انجیر َک ّره بسیار بزرگی با
قدمت بیش از ۲۰۰سال وجود دارد که ساکنان این منطقه
قاووت به آن « َک ّره دلگشا» میگویند و اهالی منطقه میوه این
قاووت یا به لهجه کرمانیها قووتو از معروفترین درخت را در فصل بهار به همین شیوه درست م یکنند.
سوغا تها و خوراکیهای استان کرمان است .این
خوراکی خوشمزه و مقوی ،ب هصورت پودر است و برای قاتق بابونه
تهیه آن سیاهدانه ،خشخاش ،دارچین ،گیاهان دارویی،
ادویههای معطر ،بذر برخی گیاهان ،هل ،شکر ،انواع زنان کرمانی با بابونه ،تخ ممرغ ،روغن ،ادویه و آب،
مغزها مانند پسته ،بادام ،فندق و غیره را آسیاب میکنند. خوراکی مقوی و خوشمزه و فوری و ک مخرج تهیه م یكنند.
این معجون همچنین بهعنوان داروی انرژیبخش و
تقوی تکننده مورد استفاده قرار میگیرد و به کشورهای قاتق گوشت
دیگر نیز صادر میشود. این غذای محلی با نخود خرد شده ،پیاز رنده شده،
قاووت پای ثابت پذیرایی در خانههای کرمانیهاست. گوشت چر خکرده بههمراه نمک ،زردچوبه و فلفل سیاه،
این شیرینی را میتوان بهصورت پودری و یا در شیر و
سیبزمینی و ترخون تهیه میشود.
یا آب حل کرد.
آب روغنو
67
یکی از دسرهای خوشمزه کرمانی است که شاید اسم
آن جالب به نظر نرسد اما در واقع همان کاچی است
که در کرمان کمی متفاو تتر پخته میشود .آب روغنو
خاصیت زیادی دارد و از روغن حیوانی ،آرد برنج ،نبات،
گل گاوزبان ،بابونه ،چهار زیره کرمانی ،مغز بادام ،پسته،
مغز گردو ،پودر نارگیل و موارد دیگرتشکیل میشود.
کلمپه
کلمپه نوعی شیرینی سنتی است که امروزه در کرمان
پخته میشود اما ریشه آن به شهر بم باز میگردد .این