Page 67 - فصلنامه فرهنگی خبری - شماره چهاردهم
P. 67
شماره چهاردهم :زمستان 1400
معرفي خوراک و پوشاک سی بزمینی سرخ شده مخلوط شود .در انتها به این غذا قات قبنه
رب گوجه اضافه م یکنند.
بنه ،همان پست هکوهی است که ب هخصوص در
گیپا کوهستا نهای شهربابک و جیرفت و سیرجان م یروید.
برای تهیه قاتق بنه ابتدا دان ههای بنه را با پوست کامل ًا خرد
زنـان کرمانـی برای هـر چه خوشـمزهتر شـدن این م یکنند ،بعد آن را داخل ظرفی م یریزند (معمول ًا از تغار
غـذای مقـوی ،از انواع و اقسـام مـواد از جمله ،سـیرابی استفاده م یشود که به لحاظ زبر بودن قسمت داخلی تغار،
گوسـفند ،برنج خی سخـورده ،آلـو ،کشـمش ،جعفری،
شـوید ،گشـنیز تازه ،خالل پرتقـال ،خلال نارنـج ،هل، خمیره ب هدست آمده امکا نپذیر م یآید).
زرشـک ،زیـره ،زعفـران ،مغز گـردو یا خلال پسـته و چن گزدن و ساییدن خمیره حاصل از دان ههای بنه را تا
پیدا شدن چربی ادامه م یدهند .بعد از این مرحله به آن آب
بـادام و گوشـت چر خکـرده اسـتفاده م یكنند. اضافه م یکنند تا قسم تهای چوبی مربوط به دان ههای بنه
از سایر قسم تها جدا شوند .مایع ب هدس تآمده را قاتق بنه
آ شماش م یگویند که م یتوان آن را کمی گرم کرد و همراه با رب
این غذا را بیشتر زنان کرمانی بهعنوان خوراکی انار میل کرد.
مورد علاقه بچهها و نوجوانان م یپزند و معتقدند که
استخوا نبندی آنها را محکم میكند .برای تهیه این چغوكبریزو
خوراکی از ماش ،برنج ،سیبزمینی ،لوبیا چشم بلبلی،
نوعی غذای حاضری است که از گوشت چرخ کرده،
گوشت ،نخود و ادویه استفاده م یکنند. پیاز و سی بزمینی تهیه م یشود.
زیرهپلو پخت هپیاز
زیرهپلو یکی از مقویترین و لذیذترین غذاهای غذای فوری مهمان خودمانی است که از سی بزمینی،
محلی کرمان است که با برنج ،زیره سیاه یا مخلوط زیره پیاز و تخ ممرغ درست م یشود.
سیاه و سبز درست میشود. کباب زرگری
65 از دیگر غذاهای شهر کرمان است که شباهت زیادی
به کباب تابهای دارد ولی روش و مراحل پخت آن با
کباب تابهای فرق می کند.
طرز تهیه این غذا بدین شکل است که ابتدا گوشت
چرخ کرده را سرخ کرده و سپس باید با پیاز داغ و