Page 51 - فصلنامه فرهنگی -خبری - شماره پانزدهم
P. 51

‫نگاهي به غذاهاي سنتي و تنوع پوشاک‬
     ‫محلي در استان کردستان‬

‫گردآوري‪ :‬شعبه استان کردستان‬

‫معرفی برخی از غذاهای محلی استان کردستان‬                                  ‫مقدمه‬

‫عمده‌ترین خوراکی‌ها و غذاهای محلی رایج در بین‬          ‫اسـتان کردسـتان از نظر پوشـش گیاهـی و جانوری‬
                           ‫قبایل کرد عبارت‌اند از‪:‬‬     ‫بسـیار غنی اسـت‪ .‬ایـن وضعیـت در گذشـته ب ‌همراتب‬
                                                       ‫متفـاوت و بهتـر از امـروز بـوده اسـت‪ ،‬لـذا مـردم‬
            ‫دوغه‌وا یا آش دوغ‬                          ‫منطقـه ب ‌هدلیـل اوضـاع خـاص جغرافیایـی و اقلیمی از‬
                                                       ‫خورا ‌کهـای متعـدد سـنتی اسـتفاده م ‌یکردنـد‪ .‬مـردم‬
‫دوغ ‌هوا یا آش دوغ از نخود‪ ،‬سبزی خشک شده با‬            ‫کردسـتان ب ‌هدلیـل شـیوه معیشـت مبنـی بـر زارعـت‪،‬‬
‫برنج و بلغور تشکیل م ‌یشود و گاهی در آن کوفته ریزه هم‬  ‫باغـداری و زنبـورداری از گیاهـان خوراکـی ماننـد‪:‬‬
‫م ‌یریزند‪ .‬این نوع خوراکی مربوط به فصول گرم سال است‪.‬‬   ‫قـارچ‪ ،‬کرفـس‪ ،‬کنگـر‪ ،‬ریـواس‪ ،‬خـو َژه و غیـره به هر‬
                                                       ‫دو صـورت تـازه و خشـک بهـره فـراوان م ‌یبردنـد‪.‬‬
                  ‫ساوار‬                                ‫الگوهـای غذایـی و مـواد تشـکی ‌لدهنده ایـن غذاها در‬
                                                       ‫بین کردها بسـیار سـاده اسـت‪ .‬اصطخـری از پنیر ممتاز‬
‫این غذا از گندم آسیاب جوشانده شده و خشک شده‬            ‫کردسـتان‪ ،‬شـیر‪ ،‬عسـل‪ ،‬درختان گردو و انجیر و اشتغال‬
                        ‫با افزودن کره تهیه می‌شود‪.‬‬     ‫مردمـان بـه نگهـداری گوسـفند در قرن چهـارم هجری‬

                                                                      ‫قمـری سـخن به میـان آورده اسـت‪.‬‬
   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56