Page 51 - فصلنامه فرهنگی -خبری - شماره پانزدهم
P. 51
نگاهي به غذاهاي سنتي و تنوع پوشاک
محلي در استان کردستان
گردآوري :شعبه استان کردستان
معرفی برخی از غذاهای محلی استان کردستان مقدمه
عمدهترین خوراکیها و غذاهای محلی رایج در بین اسـتان کردسـتان از نظر پوشـش گیاهـی و جانوری
قبایل کرد عبارتاند از: بسـیار غنی اسـت .ایـن وضعیـت در گذشـته ب همراتب
متفـاوت و بهتـر از امـروز بـوده اسـت ،لـذا مـردم
دوغهوا یا آش دوغ منطقـه ب هدلیـل اوضـاع خـاص جغرافیایـی و اقلیمی از
خورا کهـای متعـدد سـنتی اسـتفاده م یکردنـد .مـردم
دوغ هوا یا آش دوغ از نخود ،سبزی خشک شده با کردسـتان ب هدلیـل شـیوه معیشـت مبنـی بـر زارعـت،
برنج و بلغور تشکیل م یشود و گاهی در آن کوفته ریزه هم باغـداری و زنبـورداری از گیاهـان خوراکـی ماننـد:
م یریزند .این نوع خوراکی مربوط به فصول گرم سال است. قـارچ ،کرفـس ،کنگـر ،ریـواس ،خـو َژه و غیـره به هر
دو صـورت تـازه و خشـک بهـره فـراوان م یبردنـد.
ساوار الگوهـای غذایـی و مـواد تشـکی لدهنده ایـن غذاها در
بین کردها بسـیار سـاده اسـت .اصطخـری از پنیر ممتاز
این غذا از گندم آسیاب جوشانده شده و خشک شده کردسـتان ،شـیر ،عسـل ،درختان گردو و انجیر و اشتغال
با افزودن کره تهیه میشود. مردمـان بـه نگهـداری گوسـفند در قرن چهـارم هجری
قمـری سـخن به میـان آورده اسـت.