Page 52 - فصلنامه فرهنگی_خبری شماره یازدهم
P. 52

‫نگاهی به غذاهای سنتی در استان بوشهر‬

                          ‫گردآوری‪ :‬شعبه استان بوشهر‬

‫پلو‪ ،‬عر ‌قگیر ماهی‪ ،‬پلو ماهی‪ ،‬حواری ماهی‪ ،‬ماهی تنوری‪،‬‬             ‫غذاهای محلی بوشهر‬
                ‫ماموسه و پاکوره از جمله آنها هستند‪.‬‬
                                                       ‫غذاهـای محلـی و سـنتی هـر منطقـه از مهمتریـن‬
‫برخی دیگر از انواع غذاها چون دلمه برنج‪ ،‬دلمه برگ‬       ‫جاذب ‌ههـای اجتماعـی ب ‌هشـمار م ‌یروند‪ .‬غذاهای اسـتان‬
‫مو‪ ،‬خوراک چغندر‪ ،‬خوراک سی ‌بزمینی‪ ،‬خوراک فاسولیا‪،‬‬      ‫بوشـهر ویـژه و در بسـیاری موارد‪ ،‬خـاص منطقه گرم و‬
‫گنمه‪ ،‬دمپخت ماش‪ ،‬خورش جگر‪ ،‬خورش گ ‌لکلم‪،‬‬               ‫معتـدل این اسـتان و متناسـب با شـرایط زندگـی و آب‬
‫خورش کل ‌مپیچ‪ ،‬خورش لوبیا سبز‪ ،‬خورش بادمجان‪،‬‬
‫دا ‌لعدس‪ ،‬حلوای عسلی و … از دیگر غذاهای محلی این‬                                          ‫هوا آن اسـت‬
                                                       ‫ماهـی و میگو در اسـتان بوشـهر به سـبب سـاحلی‬
                                ‫استان جنوبی است‪.‬‬       ‫بـودن و محدودی ‌تهـا در کشـاورزی و دامداری‪ ،‬سـهم‬
                                                       ‫عمـد‌های در خوراک مـردم دارند‪ .‬انواع قلیـه‪ ،‬رای ‌جترین‬
                                                       ‫غـذای محلـی اسـتان بوشـهر اسـت‪ .‬مفهـوم عـام قلیه‬
                                                       ‫نوعـی خوراک اسـت کـه از گوشـت درسـت م ‌یکنند‪.‬‬
                                                       ‫در نواحی ساحلی منظور از قلیه‪ ،‬خورش ماهی و میگو‬
                                                       ‫است اما قلیه انواع مختلفی دارد که قلیه اسفناج‪ ،‬بادنجان‪،‬‬
                                                       ‫کدو ترش‪ ،‬برنج‪ ،‬به‪ ،‬هویج‪ ،‬پیتی‪ ،‬سغدی‪ ،‬قلی ‌ه ماهی‪ ،‬قلیه‬
                                                       ‫میگو‪ ،‬کباب میگو‪ ،‬آبگوشت ماهی‪ ،‬شنیسل میگو‪ ،‬دم‬
                                                       ‫پخت ماهی‪ ،‬ماهی شکم گرفته‪ ،‬کباب ماهی‪ ،‬ماهی شور‬
   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57