Page 52 - فصلنامه فرهنگی_خبری شماره یازدهم
P. 52
نگاهی به غذاهای سنتی در استان بوشهر
گردآوری :شعبه استان بوشهر
پلو ،عر قگیر ماهی ،پلو ماهی ،حواری ماهی ،ماهی تنوری، غذاهای محلی بوشهر
ماموسه و پاکوره از جمله آنها هستند.
غذاهـای محلـی و سـنتی هـر منطقـه از مهمتریـن
برخی دیگر از انواع غذاها چون دلمه برنج ،دلمه برگ جاذب ههـای اجتماعـی ب هشـمار م یروند .غذاهای اسـتان
مو ،خوراک چغندر ،خوراک سی بزمینی ،خوراک فاسولیا، بوشـهر ویـژه و در بسـیاری موارد ،خـاص منطقه گرم و
گنمه ،دمپخت ماش ،خورش جگر ،خورش گ لکلم، معتـدل این اسـتان و متناسـب با شـرایط زندگـی و آب
خورش کل مپیچ ،خورش لوبیا سبز ،خورش بادمجان،
دا لعدس ،حلوای عسلی و … از دیگر غذاهای محلی این هوا آن اسـت
ماهـی و میگو در اسـتان بوشـهر به سـبب سـاحلی
استان جنوبی است. بـودن و محدودی تهـا در کشـاورزی و دامداری ،سـهم
عمـدهای در خوراک مـردم دارند .انواع قلیـه ،رای جترین
غـذای محلـی اسـتان بوشـهر اسـت .مفهـوم عـام قلیه
نوعـی خوراک اسـت کـه از گوشـت درسـت م یکنند.
در نواحی ساحلی منظور از قلیه ،خورش ماهی و میگو
است اما قلیه انواع مختلفی دارد که قلیه اسفناج ،بادنجان،
کدو ترش ،برنج ،به ،هویج ،پیتی ،سغدی ،قلی ه ماهی ،قلیه
میگو ،کباب میگو ،آبگوشت ماهی ،شنیسل میگو ،دم
پخت ماهی ،ماهی شکم گرفته ،کباب ماهی ،ماهی شور