Page 53 - فصلنامه فرهنگی_خبری شماره یازدهم
P. 53
شماره یازدهم :بهار 1400
معرفی خوراک و پوشاک معرفی برخی غذاهای محلی استان بوشهر
شکر پلو قیمه بوشهری
شکر پلو یکی از غذاهایی است که در بوشهر و قیمـه بوشـهر یها بـا سـایر قیم ههـا تفـاوت دارد و
برخی از شهرهای جنوبی به همراه قیمه بوشهری در تفـاوت آن مربـوط به مزه و له کردن گوشـت م یشـود.
مجالس و ضیافتها و عزاداریها سرو میشود .طعم
شیرین این غذا ممکن است با هر سلیقهای سازگار ایـن غـذا اغلب همراه با شـکرپلو سـرو م یشـود.
نباشد اما در کنار قیمه بوشهری که طعمی ترش و شور طـرز تهیـه قیمه بوشـهری بـه این صورت اسـت
دارد ،ترکیبی مناسب را میسازد .شکرپلو را میتوان کـه ابتـدا پیـاز را سـرخ کـرده و سـپس زردچوبـه
همان شیرینپلوی سایر شهرهای ایران نامید با اندک اضافـه میکننـد .گوشـت اگـر بـا پیـاز سـرخ شـود
تفاوتهایی که آن را متمایز میکند .مواد لازم برای خـوش طعمتـر میشـود ،البتـه برخـی از بانـوان
تهیه این غذا برنج ،شکر ،گلاب و زعفران است .برای بوشـهری ،گوشـت قیمـه را بـا لپـه میجوشـانند .لپه
تهیه شکرپلو گلاب جوشانده را با زعفران و شکر معمـول ًا جداگانـه پختـه میشـود تـا نفـخ آن گرفتـه
شـود ،سـپس همراه بـا نیـم لیـوان آب به گوشـت و
مخلوط کرده و به برنج آبکش شده میافزایند. پیـاز اضافـه میشـود .در انتهـا سـیب زمینـی را نیـز
بـه آن میافزاینـد .پـس از پخـت کامل با اسـتفاده از
دال عدس بوشهری گوشـتکوب مخلـوط را کوبیـده و آنرا روی اجـاق
قـرار داده و در ایـن مرحلـه ،رب گوجـه و یک لیوان
دال عدس را به مدت نیم ساعت خیسانده و آبکش آب ،زیـره کوبیـده شـده و لیمـو عمانـی را بـه قیمه
م یکنند .سپس همراه سیبزمینی چهارتکه شده و اضافـه میکننـد .قیمـه بوشـهری و شـکرپلو یکـی از
مقداری نمک روی حرارت زیاد م یپزند ،سپس لیمو غذاهای رسـمی مراسـمهای محـرم و صفر در اسـتان
عمانی را به آن میافزایند .پیاز تفت داده شده به همراه بوشـهر اسـت و معمـول ًا بـرای نـذری پخته میشـود
حبههای سیر ،ادویه ،زردچوبه ،فلفل قرمز و فلفل قلمی کـه تهیـه آن در حجم زیـاد دارای سـختیهای خاص
سبز و تند خرد شده را نیز به آنها اضافه کرده و با هم
تفت م یدهند .در این زمان تکههای سیب زمینی را با خود اسـت.
گوش تکوب له کرده و با پیازها و رب مخلوط م یکنند.
51