Page 53 - فصلنامه فرهنگی_خبری شماره یازدهم
P. 53

‫شماره یازدهم‪ :‬بهار ‪1400‬‬

‫معرفی خوراک و پوشاک‬                               ‫معرفی برخی غذاهای محلی استان بوشهر‬

                                          ‫شکر پلو‬                                             ‫قیمه بوشهری‌‬

                         ‫شکر پلو یکی از غذا‌هایی است که در بوشهر و‬              ‫قیمـه بوشـهر ‌یها بـا سـایر قیم ‌ههـا تفـاوت دارد و‬
                         ‫برخی از شهر‌های جنوبی به همراه قیمه‌ بوشهری در‬         ‫تفـاوت آن مربـوط به مزه و له کردن گوشـت م ‌یشـود‪.‬‬
                         ‫مجالس و ضیافت‌ها و عزاداری‌ها سرو می‌شود‪ .‬طعم‬
                         ‫شیرین این غذا ممکن است با هر سلیقه‌ای سازگار‬               ‫ایـن غـذا اغلب همراه با شـکرپلو سـرو م ‌یشـود‪.‬‬
                         ‫نباشد اما در کنار قیمه‌ بوشهری که طعمی ترش و شور‬       ‫طـرز تهیـه قیمه بوشـهری بـه این صورت اسـت‬
                         ‫دارد‪ ،‬ترکیبی مناسب را می‌سازد‪ .‬شکرپلو را می‌توان‬       ‫کـه ابتـدا پیـاز را سـرخ کـرده و سـپس زرد‌چوبـه‬
                         ‫همان شیرین‌پلوی سایر شهر‌های ایران نامید با اندک‬       ‫اضافـه می‌کننـد‪ .‬گوشـت اگـر بـا پیـاز سـرخ شـود‬
                         ‫تفاوت‌هایی که آن را متمایز می‌کند‪ .‬مواد لازم برای‬      ‫خـوش طعمتـر می‌شـود‪ ،‬البتـه برخـی از بانـوان‬
                         ‫تهیه این غذا برنج‪ ،‬شکر‪ ،‬گلاب و زعفران است‪ .‬برای‬        ‫بوشـهری‪ ،‬گوشـت قیمـه را بـا لپـه می‌جوشـانند‪ .‬لپه‬
                         ‫تهیه شکرپلو گلاب جوشانده را با زعفران ‌و شکر‬           ‫معمـول ًا جداگانـه پختـه می‌شـود تـا نفـخ آن گرفتـه‬
                                                                                ‫شـود‪ ،‬سـپس همراه بـا نیـم لیـوان آب به گوشـت و‬
                                ‫مخلوط کرده و به برنج آبکش شده می‌افزایند‪.‬‬       ‫پیـاز اضافـه می‌شـود‪ .‬در انتهـا سـیب زمینـی را نیـز‬
                                                                                ‫بـه آن می‌افزاینـد‪ .‬پـس از پخـت کامل با اسـتفاده از‬
                                     ‫دال عدس بوشهری‬                             ‫گوشـت‌کوب مخلـوط را کوبیـده و آن‌را روی اجـاق‬
                                                                                ‫قـرار داده و در ایـن مرحلـه‪ ،‬رب گوجـه و یک لیوان‬
                         ‫دال عدس را به مدت نیم ساعت خیسانده و آبکش‬              ‫آب‪ ،‬زیـره کوبیـده شـده و لیمـو عمانـی را بـه قیمه‬
                         ‫م ‌یکنند‪ .‬سپس همراه سیب‌زمینی چهارتکه شده و‬            ‫اضافـه می‌کننـد‪ .‬قیمـه بوشـهری و شـکر‌پلو یکـی از‬
                         ‫مقداری نمک روی حرارت زیاد م ‌یپزند‪ ،‬سپس لیمو‬           ‫غذاهای رسـمی مراسـم‌های محـرم و صفر در اسـتان‬
                         ‫عمانی را به آن می‌افزایند‪ .‬پیاز تفت داده شده به همراه‬  ‫بوشـهر اسـت و معمـول ًا بـرای نـذری پخته می‌شـود‬
                         ‫حبه‌های سیر‪ ،‬ادویه‪ ،‬زردچوبه‪ ،‬فلفل قرمز و فلفل قلمی‬     ‫کـه تهیـه آن در حجم زیـاد دارای سـختی‌های خاص‬
                         ‫سبز و تند خرد شده را نیز به آنها اضافه کرده و با هم‬
                         ‫تفت م ‌یدهند‪ .‬در این زمان تکه‌های سیب زمینی را با‬                                          ‫خود اسـت‪.‬‬
                          ‫گوش ‌تکوب له کرده و با پیازها و رب مخلوط م ‌یکنند‪.‬‬

                     ‫‪51‬‬
   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58