Page 57 - فصلنامه فرهنگی_خبری شماره یازدهم
P. 57
شماره یازدهم :بهار 1400
معرفی خوراک و پوشاک غلیظ و کمی کشدار شد ،گلاب را به آن اضافه کرده و بعد نان ب لبل
از مدت ۲الی ۴دقیقه آن را از روی شعله برم یدارند و
بل بل نان محلی بوشهری است که در استان خوزستان
روی آن را تزیین میکنند. نیز پخت میشود .این نان محلی از آرد گندم و خرما،
آب و انواع مختلفی تهیه میشود و طعم این نانها بر
حلوای انگشتپیچ حسب سبزیهای درون آن فرق م یکند .انواع این نان
عبارت است از :ساده ،پیازی ،ترهای ،جیکهای ..برای
حلوای انگشـت پیـچ یکی از شـیرینیهای سـنتی تهیه آن ،سبز یهای معطر کوهی را وسط دو خمیر پهن
و مشـهور بوشـهر اسـت کـه در مراسـمهای مذهبـی
و عزاداریهـا اسـتفاده میشـود .ایـن حلـوا یکـی کرده و نان را روی تابه م یپزند.
از شـیرینیهای ثابـت سـفرههای افطـار در بوشـهر
اسـت که در تهیـه آن از آرد ،شـکر ،روغـن ،گلاب، شیرینی ها و دسرها
آب و زعفـران اسـتفاده میشـود .تفـاوت ایـن حلوا نشا
بـا حلواهـای معمولی این اسـت که در طبخ آن شـعله
نشا نوعی دسر شبیه ماقوت است که بیشتر در جنوب
کـم اسـت و حلـوا در نهایت کشـدار میشـود. ایران و ب هخصوص در بوشهر تهیه میشود .نشا به علت
استفاده از موادی مشابه مواد اولیه ماقوت طعمی شبیه
حلوای َسر َد بُندو آ نها و البته بافتی لطیفتر دارد .بوشهر یها این دسر را
بیشتر در ماه مبارک رمضان آماده و سرو م یکنند .برای
سـردبندو حلوایی بسـیار مقوی اسـت که از خرما، تهیه این دسر ،ابتدا نشاسته را به همراه یک پیمانه آب
کـره ،للـک (بلغـور گنـدم) و دوغ تهیه میشـود .ابتدا سرد درون ظرف ریخته و خوب به هم م یزنند تا کامل ًا
کـره را بـر روی حـرارت آب کـرده و سـپس گمنـه در آب حل شود .سپس ظرف را روی شعله ملایم قرار
(للـک) را بـه آن میافزاینـد تا بـا حرارت کم سـرخ داده و بقیه آب ،شکر و زعفران را به ظرف میافزایند و
شـود ،سـپس دوغ را بـه آن اضافـه کرده هـم میزنند آهسته به هم م یزنند تا نشا غلیظ شود .وقتی دسر خوب
تـا نـرم و یکدسـت شـود.خرمـا را از هسـته جـدا
کـرده و بـا آرد بـو داده مخلـوط میکننـد و سـپس
خرمـا و آرد را بـه للـک و کـره اضافه کـرده و با آن
مخلـوط میکننـد و روی حـرارت کـم ورز میدهنـد
تـا با هـم مخلوط شـود.
گاهـی اوقـات مقـداری از مخلـوط للـک و کره را
نیـز در کنـار ایـن حلـوا سـرو میکنند.
55