Page 58 - فصلنامه فرهنگی - خبری شماره دوازدهم
P. 58

‫نگاهی به غذاهای سنتی در استان قزوین‬

                          ‫گردآوری‪ :‬شعبه استان قزوین‬

‫دارند که از میان آنها می‌توان به قیم ‌هنثار و شیرین‌پلو‬  ‫غذاهـای قزوینـی بیشـتر طعمـی شـیرین و ملس‬
‫برای مهمانی‌های رسمی و عروسی‌ها‪ ،‬خورش قیمه با‬            ‫دارند و بـا حبوبات‪ ،‬گوشـت‪ ،‬انواع مغزهـای خوراکی‬
‫زرشک در مجالس عزا‪َ  ،‬دم کباب یا قیمه آبدار در مراسم‬      ‫و خلال‌هـا و ادویه‌هـای خوش‌عطـر محلـی درسـت‬
‫بازگشت زوار از زیارت‪ ،‬دیماج برای روز پنجا‌هبه‌در‪،‬‬
‫خاگینه و رشت ‌هپلو با‬                                                                          ‫می‌شـوند‪.‬‬
‫ماهی برای شب عید‬                                                                   ‫این اسـتان بـا وجود‬
‫نوروز‪ ،‬سبزی پلو و‬                                                                  ‫انـواع شـیرینی‪ ،‬از‬
‫ماهی دودی برای شب‬                                                                  ‫جمله‪ ‬شـیرینی پادرازی‪،‬‬
‫چهارشنبه سوری و روز‬                                                                ‫باقلـوای ‌پیـچ‪ ،‬باقلـوا ‌ی‬
‫سیزده‌ب ‌هدر‪ ،‬کل ‌هپاچه برای‬                                                       ‫پرچمـی یـا لـوزی‪ ،‬نان‬
‫افطار روز بیست و هفتم‬                                                              ‫نـازک یا نازک پسـته‌ای‪،‬‬
‫ماه رمضان و آش امام‬                                                                ‫نان چرخی‪ ،‬نـان نخودی‬
‫یا شل ‌هقلمکار برای‪ ‬روز‬                                                            ‫یا شـیرینی نخـودی‪ ،‬نان‬
‫بیست و هشتم صفر اشاره کرد‪ .‬در سال‌های اخیر مهارت‬                                   ‫برنجـی‪ ،‬شـیرینی اتابکی‬
‫پخت‌ غذاهایی همچون قیم ‌هنثار و دیماج در فهرست‬           ‫یـا شـیرینی ولیعهـدی و نـان قنـدی در طبخ شـیرینی‬
                                                                             ‫حـرف اول کشـور را م ‌یزنـد‪.‬‬
                   ‫آثار ناملموس ملی به ثبت رسید‪.‬‬         ‫همچنین مردم استان قزوین غذاهای مناسبتی متعددی‬
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63