Page 58 - فصلنامه فرهنگی - خبری شماره دوازدهم
P. 58
نگاهی به غذاهای سنتی در استان قزوین
گردآوری :شعبه استان قزوین
دارند که از میان آنها میتوان به قیم هنثار و شیرینپلو غذاهـای قزوینـی بیشـتر طعمـی شـیرین و ملس
برای مهمانیهای رسمی و عروسیها ،خورش قیمه با دارند و بـا حبوبات ،گوشـت ،انواع مغزهـای خوراکی
زرشک در مجالس عزاَ ،دم کباب یا قیمه آبدار در مراسم و خلالهـا و ادویههـای خوشعطـر محلـی درسـت
بازگشت زوار از زیارت ،دیماج برای روز پنجاهبهدر،
خاگینه و رشت هپلو با میشـوند.
ماهی برای شب عید این اسـتان بـا وجود
نوروز ،سبزی پلو و انـواع شـیرینی ،از
ماهی دودی برای شب جمله شـیرینی پادرازی،
چهارشنبه سوری و روز باقلـوای پیـچ ،باقلـوا ی
سیزدهب هدر ،کل هپاچه برای پرچمـی یـا لـوزی ،نان
افطار روز بیست و هفتم نـازک یا نازک پسـتهای،
ماه رمضان و آش امام نان چرخی ،نـان نخودی
یا شل هقلمکار برای روز یا شـیرینی نخـودی ،نان
بیست و هشتم صفر اشاره کرد .در سالهای اخیر مهارت برنجـی ،شـیرینی اتابکی
پخت غذاهایی همچون قیم هنثار و دیماج در فهرست یـا شـیرینی ولیعهـدی و نـان قنـدی در طبخ شـیرینی
حـرف اول کشـور را م یزنـد.
آثار ناملموس ملی به ثبت رسید. همچنین مردم استان قزوین غذاهای مناسبتی متعددی