Page 51 - فصلنامه فرهنگی- خبری شماره 8
P. 51
شماره هشتم :تابستان 1399
معرفی خوراک و پوشاک تبریزی است .برای تهیه این دلمه از بلغور ،برنج ،لپه، قارنی یاریخ (بادمجان شکمپر)
روغن حیوانی (ساری یاغ) ،پیاز سر خکرده و سبزی دلمه
یک غذای اشتهاآور و مقوی است .به بادمجان شکم
(شوید ،مرزه ،تره) استفاده م یشود.
پر در گویش مردم آذربایجا نشرقی قارن ییاریخ م یگویند.
کباب بناب
این غذا را با موادی از جمله بادمجان ،سیر ،پیاز ،گوشت
کباب بناب از گوشت تازه و چرب یدار گوسفند ،در
اندازهای بسیار بزرگتر از کباب کوبیده معمولی تهیه چر خکرده ،جعفری ،گوج هفرنگی ،رب گوج هفرنگی،
م یشود .تفاوت عمده این کباب با کباب کوبیده در نحوه
آمادهسازی آن است .بناب نام یکی از شهرستا نهای نمک ،روغن ،فلفل و زردچوبه م یپزند.
آذربایجا نشرقی است. کوکوی لوبیا سبز
خورش مطنجن کوکویلوبیاسبزیکیازقدیم یترینکوکوهاییاستکه
این غذای بومی که بیشتر اوقات مردم تبریز در مهمان یها و مراسم افطاری ماه
قدمت بسیاری دارد یکی
دیگر از غذاهای استان رمضان طبخ م یکنند .برای تهیه این کوکو ،لوبیا سبز ،گوشت
آذربایجا نشرقی است،
خورش مطنجن که غذایی چر خکرده ،سی بزمینی،
مربوط به زمان صفویه
است که در زما نهای هویج ،پیاز ،تخ ممرغ و
شادی ،مجالس رسمی و
مهمان یها سرو م یشده، زعفران مورد نیاز است.
هم اکنون هم این غذا
طرفداران بسیاری دارد و برای تزئین آن هم از
بسیار مقوی است .این غذا را م یتوان با برنج سرو کرد ولی
در اصل با نان خورده م یشود .برای تهیه این غذا به موادی زرشکاستفادهم یکنند.
مانند :پیاز ،روغن مایع ،گوشت گوساله ،سیر ،کره ،ماست
دویماج
سفت ،زعفران ،خلال بادام ،نمک و فلفل نیاز است.
دویماج غذایی است
برنج کاسهای
که تبریز یها در وعده
برنج کاس های از نظر ظاهر شبیه ت هچین م یباشد .ظاهر
زیبا و طلایی رنگ این غذا سبب شده که جایگاه ویژهای در صبحانه یا عصرانه میل
بین غذاهای بومی پیدا کند .برای تهیه آن به موادی از جمله:
برنج ،ذرت ،نخود فرنگی ،هویج خرد شده ،زرشک ،خلال م یکنند.تبریز یهااینغذا
بادام ،پیازخرد شده نیاز است. را با نان خشک تبریزی،
49 پنیر محلی ،کره ،سبزی خوردن و گردو تهیه م یکنند.
آبگوشت دیزی سنگی
آبگوش تهای تبریز از خوشمزهترین آبگوش تهای
ایرانی است .در روزگاران گذشته به «قوت غالب تبریزیان»
مشهور بود و از غذاهای اصلی محسوب م یشد .برای تهیه
آن از گوشت گوسفندی ،دنبه ،پیاز ،لپه (اما امروزه اکثراً
از نخود استفاده م یکنند) ،سی بزمینی ،گوج هفرنگی و رب
گوج هفرنگی استفاده م یشود.
دلمه برگ مو (یپراخ دلماسی)
دلمه برگ مو یکی از پیشغذاهای مجلسی و اصیل