Page 54 - فصلنامه فرهنگی- خبری شماره 8
P. 54

‫شماره هشتم‪ :‬تابستان ‪1399‬‬

‫انواع نوشیدن ‌یها‪ :‬آیران‪ ،‬شوو‌هرن‪ ،‬گلین چایی‪ ،‬دوقا‪،‬‬      ‫انواع شیله‌ها‌‪ :‬غذاهای رقیق شده (مرجیمک‬                    ‫معرفی خوراک و پوشاک‬
‫ناریش‪ ،‬یاریپز‪ ،‬کهلیک اوتی‪ .‬چای دارچین‪ ،‬گیلانار چای‪،‬‬      ‫شیله‌سی‪ ،‬دوگی حلیمه‪ ،‬ساری شیله‪ ،‬شوی ‌‌تلی شیله‪،‬‬

                           ‫ناریش‪ ،‬شربتلر‪ ،‬شو‌‌هر‌‌هن؛‬                                  ‫نخودلی شیله و ‪.)...‬؛‬
‫انواع عرقیجات‪ :‬اترج‪ ،‬بادریش‪ ،‬بویماد ‌هر ‌هن‪،‬‬             ‫انواع پلوها‪ :‬مرجیم ‌کپیلو (عدس‌پلو)‪ ،‬پاخل‌اپیلو‬
‫باها ‌رناریش‪ ،‬بیتمیش‪ ،‬کرووز‪ ،‬کهلیک اوتی‪ ،‬بویوت گ ‌هن‪،‬‬    ‫(باقل ‌یپلو)‪ ،‬رشت ‌هپیلو‪ ،‬قوربه‌تی‪ ،‬قابلی‪ ،‬دوش ‌همه‌پیلو‪،‬‬
                                                         ‫باسدیرم‌اپیلو‪ ،‬سوزم ‌هپیلو‪ ،‬ادوی ‌هپلو‪ ،‬اریشت ‌هپلو‪،‬‬
                                      ‫شاهسپر‌‌هن؛‬
‫انواع چاشت‌ها و میان‌وعده‌ها و دسرها‪ :‬دویمه نج‬                            ‫تاو‌اکت ‌ه‌سی‪ ،‬خورما پلو و تویوق پلو؛‬
‫(دویمانج)‪ ،‬خشیل (خاشیل)‪ ،‬قویماق‪ ،‬سوتلو آش‪ ،‬اوماج‬         ‫انـواع دلمه‌هـا‪ :‬بامـادور دلماسـی‪ ،‬بلّلـه‪‌ ،‬ب ‌‌یبـر‪،‬‬
‫حالواسی‪ ،‬زنجفیل حالواسی‪ ،‬اریک الی قیساواسی‪ ،‬خورما‬        ‫خیطـاب‪ ،‬قـارا بادمجـان‪ ،‬قارنـی یاریـق‪ ،‬یاپـراق کلم‪.‬‬
‫قیساواسی‪ ،‬قایقاناق (قیقاناق)‪ ،‬ساری شیله‪ ،‬قاووت‪ ،‬لب‬
‫لبی‪ ،‬قورولو مکه‪ ،‬سمنی یا سومنی‪ ،‬دیشلئق‪ ،‬فیرنی‪ ،‬پالدا‪،‬‬                               ‫ینـر آلمـا‪ ،‬ینـر کوکی؛‬
                                                         ‫انـواع خوراک‌هـا‪ :‬یتیمچه‪ ،‬داش کلم بورانی سـی‪،‬‬
                        ‫خیتاب‪ ،‬قار شیره‪ ،‬کشکول؛‬          ‫کوفتـه‪ ،‬بادئمجان دولماسـی‪ ،‬بیبـر دولماسـی‪ ،‬یاپراق‬
‫انـواع نان‌هـا‪ :‬لـواش‪ ،‬سـنگک‪ ،‬اسـکو چوره‌یی‪،‬‬             ‫دولماسـی‪ ،‬کلـم دولماسـی‪ ،‬قارنـی یارئـغ‪ ،‬جئـز بئز‪،‬‬
‫ماماغـان چوره‌یـی‪ ،‬اوروشـلوق کوکـه سـی‪ ،‬ایکـی‬            ‫کوسـو‪ ،‬یئر کوکـو قیقاناغـی‪ ،‬تاس‌کباب‪ ،‬نینـخ‪ ،‬کنگر‬
‫اوزلـو قتئیر‪ ،‬سـاژ لواشـی‪ ،‬دره دیـز چورکی‪ ،‬سـوتلی‬        ‫بوران ‌ی‌سـی‪ ،‬جگـر بوران ‌ی‌سـی‪ ،‬مهاجـر بوران ‌ی‌سـی‪.‬‬
                                                         ‫لیجـار‪ ،‬مرجیم ‌ه‌ک‪ ،‬بولامـا‪ .‬قویماق‪ ،‬بنییـن‪ ،‬چیل‌چیل‬
                 ‫چـور‌ه‌ک‪ ،‬شـیرین کوکـه‪ ،‬کوماج؛‬
‫انـواع شـیرینی‌ها‪ :‬ایشـلی قیقنـاق‪ ،‬بـادام‬                     ‫لوبیه‪ ،‬سـرچه کوفت ‌ه‌سـی‪ ،‬ریـزه کوفته‪ ،‬سـمنی؛‬
‫شیرین ‌ی‌سـی‪ ،‬باسـلیق‪ ،‬باقلـوا‪ ،‬بـال تر‌ه‌کـی‪ ،‬ترحلـوا‪،‬‬  ‫انواع ترش ‌یها‪ :‬سو تورشوسو‪ ،‬گول کلم تورشوسو‪،‬‬
‫تـر‌ه‌ک‪ ،‬خورما تر‌ه‌کـی‪ ،‬دارچین تر‌ه‌کـی‪ ،‬دادلی‪ ،‬دوگی‬    ‫حلله‪ ،‬بیبر تورشوسو‪ ،‬سوغان تورشوسو‪ ،‬قارا بادمجان‬
‫اونوتر‌‌هکـی‪ ،‬دوشـاب تر‌ه‌کـی‪ ،‬دیبلـه‪ ،‬راح ‌ت‌الحلقـوم‪،‬‬  ‫تورشوسو‪ ،‬غوراغورا‪ ،‬ساریمساق‪ ،‬حلّی بادمجان‪ ،‬قوهون‪،‬‬

                    ‫رشـته ختایـی‪ ،‬سـوجوق و ‪. ...‬‬                                   ‫منیوه‪ ،‬شآنی‪ ،‬هفته بیجار؛‬

                                                                                                                    ‫‪52‬‬
   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59