Page 54 - فصلنامه فرهنگی- خبری شماره 8
P. 54
شماره هشتم :تابستان 1399
انواع نوشیدن یها :آیران ،شووهرن ،گلین چایی ،دوقا، انواع شیلهها :غذاهای رقیق شده (مرجیمک معرفی خوراک و پوشاک
ناریش ،یاریپز ،کهلیک اوتی .چای دارچین ،گیلانار چای، شیلهسی ،دوگی حلیمه ،ساری شیله ،شوی تلی شیله،
ناریش ،شربتلر ،شوهرهن؛ نخودلی شیله و .)...؛
انواع عرقیجات :اترج ،بادریش ،بویماد هر هن، انواع پلوها :مرجیم کپیلو (عدسپلو) ،پاخلاپیلو
باها رناریش ،بیتمیش ،کرووز ،کهلیک اوتی ،بویوت گ هن، (باقل یپلو) ،رشت هپیلو ،قوربهتی ،قابلی ،دوش همهپیلو،
باسدیرماپیلو ،سوزم هپیلو ،ادوی هپلو ،اریشت هپلو،
شاهسپرهن؛
انواع چاشتها و میانوعدهها و دسرها :دویمه نج تاواکت هسی ،خورما پلو و تویوق پلو؛
(دویمانج) ،خشیل (خاشیل) ،قویماق ،سوتلو آش ،اوماج انـواع دلمههـا :بامـادور دلماسـی ،بلّلـه ،ب یبـر،
حالواسی ،زنجفیل حالواسی ،اریک الی قیساواسی ،خورما خیطـاب ،قـارا بادمجـان ،قارنـی یاریـق ،یاپـراق کلم.
قیساواسی ،قایقاناق (قیقاناق) ،ساری شیله ،قاووت ،لب
لبی ،قورولو مکه ،سمنی یا سومنی ،دیشلئق ،فیرنی ،پالدا، ینـر آلمـا ،ینـر کوکی؛
انـواع خوراکهـا :یتیمچه ،داش کلم بورانی سـی،
خیتاب ،قار شیره ،کشکول؛ کوفتـه ،بادئمجان دولماسـی ،بیبـر دولماسـی ،یاپراق
انـواع نانهـا :لـواش ،سـنگک ،اسـکو چورهیی، دولماسـی ،کلـم دولماسـی ،قارنـی یارئـغ ،جئـز بئز،
ماماغـان چورهیـی ،اوروشـلوق کوکـه سـی ،ایکـی کوسـو ،یئر کوکـو قیقاناغـی ،تاسکباب ،نینـخ ،کنگر
اوزلـو قتئیر ،سـاژ لواشـی ،دره دیـز چورکی ،سـوتلی بوران یسـی ،جگـر بوران یسـی ،مهاجـر بوران یسـی.
لیجـار ،مرجیم هک ،بولامـا .قویماق ،بنییـن ،چیلچیل
چـورهک ،شـیرین کوکـه ،کوماج؛
انـواع شـیرینیها :ایشـلی قیقنـاق ،بـادام لوبیه ،سـرچه کوفت هسـی ،ریـزه کوفته ،سـمنی؛
شیرین یسـی ،باسـلیق ،باقلـوا ،بـال ترهکـی ،ترحلـوا، انواع ترش یها :سو تورشوسو ،گول کلم تورشوسو،
تـرهک ،خورما ترهکـی ،دارچین ترهکـی ،دادلی ،دوگی حلله ،بیبر تورشوسو ،سوغان تورشوسو ،قارا بادمجان
اونوترهکـی ،دوشـاب ترهکـی ،دیبلـه ،راح تالحلقـوم، تورشوسو ،غوراغورا ،ساریمساق ،حلّی بادمجان ،قوهون،
رشـته ختایـی ،سـوجوق و . ... منیوه ،شآنی ،هفته بیجار؛
52